СТС Електроникс ООД
  1. Начало |
  2. За нас

СТС Електроникс ООД

Един от най-големите производители на датчици тип "proximity" в България

Повече от 30 години лидер в производството на средства за автоматизация в България.

Кога започнахме

СТС Електроникс ООД започва дейността си през 1990г. в гр. Габрово. Първите датчици разработени и пуснати в продажба с едва няколко човека са серията Индуктивни. От този момент нататък фирмата разширява продуктовото си портфолио като към семейството датчици се присъединяват Оптични, Ултразвукови, Магнитни и Капацитивни.

Започнато е разработване и производство на периферни електронни устройства като таймери, броячи, захранващи блокове и други, които да допълват процеса по автоматизация на нашите клиенти. Само с трима човека в самото начало сега част от екипа на фирмата са близо 40 дипломирани инженери.

Организацията на фирмата се състои от 3 производстени отдела специализирани в конкретни области от датчици, складов отдел, маркетинг и продажби, конструктивен и механичен отдели.

1989
СТС Електроникс започва производствена дейност

През 1989 година четирима инженери от Технически Университет в гр. Габрово разработват първите схеми на индуктивни датчици, с което е обявено началото на дейността ни.

1991
Започва производство на индуктивни датчици

Поради търсенето на пазара първите продукти в портфолиото на фирмата са индуктивните датчици.

1997
Производство на оптични датчици и CE сертификация

През пролетта на 1997 година е разработена първата схема "07", която поставя началото на производството на оптични датчици. В същият период фирмата сертифицира продукцията си по стандарта CE

1998
Към продуктовата гама се добавят капацитивни и магнитни датчици, и ел. устройства

Междувременно търсенето на Българският пазар принуждава конструктивният отдел на фирмата да разработи и внедри серия Капацитивни и Магнитни датчици и периферни електронни устройства.

2000
Откриване на механичен участък

Фирмата започва сама да произвежда необходимите корпуси и механични детайли

2002
Основаване на представителство в Русия, Москва

СТС Електроникс създадва клон на фирмата в Русия, гр. Москва.

2003
Ултразвуковите датчици се присъединяват към семейството продукти

Първите ултразвукови датчици, които са разработени от СТС Електроникс ООД са "UD64" и "UDS63" - за отчитане на обект, измерване на ниво и измерване на линейно изместване.

2003
Първи международен дистрибутор в Турция гр. Бурса

Първият международен представител за СТС Електроникс е фирмата Електротекс предствавлявана от г-н Осман Гюлер. http://www.elektroteks.com.tr/

2007
Участие по европейски и ФАР програми

От 2007 година насам фирмата участва и печели европейски програми за конкурентоспособност и програми ФАР, благодарение на които успява да подобрява техническото си оборудване. Закупени са ЦПУ стругове и фрези, поялни станции и др.

2015
Участие на международно изложение в Мюнхен

От 2015 година насам фирмата всяка година участва на поне едно изложение в Германия.

2016
Участие на международно изложение в Нюрнберг, Германия

От 2016 година насам фирмата взима ежегодно участие на SPS IPC Drives специализирано изложение за сензори и задвижвания.

2018
Производство на полуавтоматични етикетиращи и дозиращи машини

Стартирано е производството на нова продуктова гама - полуавтоматични машини за етикетиране и дозиране STS808 и STS809.

Технологии и сертификати

През 2002г. във фирмата е внедрена система за управление на качеството EN ISO 9001:2008 която успешно функционира понастоящем. Сертификата е издаден от немската ТЮФ Норд.

Спечелихме и работим по нови проекти по програма ФАР свързани с повишаване на конкурентоспособността на дружеството ни и покриване на международно признати стандарти в следствие на което доверието на нашите партньори се повиши още повече.

В дружеството работят висококвалифицирани кадри 90% от които са с инженерно образование. Съвременните материали и технологии които използваме, гарантират високо качество и конкурентни цени на продукцията ни. Доказателство за това са множеството сертификати издадени от различни независими организации.

Всички изделия се произвеждат чрез последно поколение поялни станции на фирма Weller, металорежи машини на българският производител РАИС.

В КАКВО ВЯРВАМЕ

Политиката на СТС Електроникс ООД е да има почтено и коректно отношение към своите партньори. Целта ни е да имаме качествено и ефективно обслужване. За нас е важно да бъдете повече от клиенти.

Желанието ни е да бъдете наши партньори. Винаги сме готови да откликнем на всякакви конструктивни предложения, защото отстраняването на всеки недостатък е една крачка напред в процеса на усъвършенстването.

За контакти с нас

За контакти с нас