Приложения на оптичните датчици

Контрол на процеса


Чрез оптичните датчици може да бъдат решени десетки проблеми при различните производсвени процеси. Например с рефлекторните датчици може да се регистрира наличието на капачка в улея за подаване на капачки при модулите за пълнене и опаковане на вина, алкохолни или безалкохолни напитки.
ODD127 annimation

Отчитане и броене на обекти


Отчитането или идентифицирането на различните обекти зависи от няколко основни неща. Какъв е обектът - материалът от който е направен, разстоянието от което го следите и средата, в която сензора работи. От значение за оптичните датчици е запрашеността на средата, цветът на метериала и дали повърхността е отразяваща или не.

Контрол на качеството


Някои от приложенията за контрол на качеството са свързани с отчитането на наличието на капачка върху бутилката, наличие на етикет на съда или друг вид инспекция за коректност на крайният продукт.

Линейно изместване на фолио или ролков материал


Един от специфичните продукти, които произвеждаме е оптичен датчик ODS63, чрез който може да следите за линейното изместване на различки обекти - като фолио, хартия и други.

Приложения на ултразвуковите датчици

ultrasonic level measurement

Измерване на ниво


Едно от най-разпространените приложения на ултразвуковите датчици е измерването на ниво. Независимо дали са с ключов или аналогов изход те са един добър инструмент за измерване на ниво.

Отчитане на етикет


Благодарение на ултразвуковият датчик UDST87 може да отчитате и да използвате различни комбинации на етикет и основа. За разлика от оптичните датчици, ултразвуковият датчик може да следи прозрачни етикети върху прозрачна основа или лъскави и метализирани етикети върху прозрачна или хартиена основа.
ultrasonic object detection

Регистриране на обекти


Един от подходящите продукти за отчитане на обект в нашето портфолио са ултразвуковите датчици. Разполагаме с цяла серия ултазвукови датчици с ключов или аналогов изход с размери М14, М18, М30, и правоъгълни корпуси.